Despre noi

În anul 1988, o mână de oameni ambiţioşi s-au hotărât să înfiinţeze un grup de turism montan. Aşa ne-am născut, din dragoste pentru munţi şi natură, din dorinţa şi speranţa că vom păstra şi vom lăsa celor ce vor veni, tot ceea ce am primit în dar de la străbunii noştri.

Pentru a arăta lumii întregi locul de unde venim, bătrânul oraş de la Dunăre, Galaţi, pentru a înălţa în zbor cele mai sfinte idealuri, ne-am numit simplu: Albatros.

Idealuri, proiecte, planuri, nu numai că le-am visat dar le-am şi realizat; am plantat puieţi de pomi în parcurile oraşului nostru, am ecologizat în fiecare an pădurea Garboavele şi zone din Delta Dunării, am participat împreună cu alte cluburi din ţară la reamenajarea unor adăposturi şi cabane din munţi, am organizat întâlniri cu adolescenţi în care le-am arătat cât de important este să ne cunoaştem, să ne iubim şi să ne păstrăm darul pământului: natura. Chiar mai mult, tinerii care devin membrii ai clubului nostru, prin participarea la Campionatul Naţional al FRTS* din fiecare an, învaţă ce înseamnă a iubi muntele, a avea prieteni de pretutindeni şi noţiuni educative cum ar fi: alpinismul, meteorologia, flora şi fauna, geografia, educaţia sanitară şi orientare turistică.

Acestea au fost şi sunt planurile noastre, însă lumea este într-o continuă schimbare iar noi nu puteam rămâne în urmă, astfel, în 2009, am fondat FRTE** ce are ca scop continuarea ideilor propuse de predecesoarea sa dar la un nivel mai înalt.

Suntem suflete înaripate ce zboară în munţi, neobosiţi nu stăm nicicând pe maluri încercând să facem pentru noi, pentru voi şi copiii ce vor veni O LUME MAI BUNĂ.

Acestea au fost ţelurile pe care le-am urmat din ’88 de când suntem “Albatros” Galaţi indiferent de formă în care am fost organizaţi: grup, club, fundaţie iar acum A.T.E. CLUB ALBATROS GALAŢI.

Dincolo de apectul boem ne implicăm în viaţă socială a tinerilor şi în formarea unor reflexe în viaţă de zi cu zi pentru un trăi mai sănătos. Şi vorbim aici nu numai de ecologie ci şi de un mediu relaxant pentru a trece de bariera stresului generat de viaţa cotidiană.

Atâta timp cât munţii ne sunt fraţi şi generaţiile care vin duc făclia sufletului mai departe Albatrosul este, deopotrivă, o idee, un sentiment şi o aspiraţie ce nu se pot pierde precum un vis frumos la primele raze din zori de zi…

*FRTS este Federaţia Română de Turism Sportiv înfiinţată în 1996, federaţie din care clubul Albatros face parte încă de la fondarea ei şi ocupă în fiecare an locuri fruntaşe.

**FRTE este Federaţia Romană de Turism şi Ecologie (membru fondator din 2009)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.