Sa daruim, nu doar de Craciun (platforma dau.gratis)


slide / joi, octombrie 29th, 2020

Ma bucur foarte mult cand vad oamenii ca se ajuta intre ei. Pana la urma este normal si natural sa facem asta, doar ca de multe ori, in valtoarea vietii de zi cu zi, uitam sa asta.
In dimineata asta am dat peste o postare pe facebook de la Florin Ghinda despre o platforma de facut bine si donat, care, ce-i drept, se afla la inceput de drum dau.gratis. Ma bucur foarte mult sa vad ca sunt astfel de initiative acum.
De ce zic asta? Din doua motive.
In primul rand nu e Craciunul. Da! E adevarat, avem tendinta sa ne amintim de cei care au nevoie doar cand vin sarbatorile si avem belsug si, poate dintr-o rusine interna ne apucam de facut bine. Sau poate sunt eu carcotas si oamenii fac lucruri bune pentru ca vine al 13lea salariu. In fine!
Al doilea motiv este ca nu e varf de pandemie – sa fim sinceri, ne-am cam obisnuit cu ea. A fost o mobilizare exemplara la inceput de lockdown. Multe organizatii au avut initiative care poate trebuiau sa vina dintre administratie; dar nu scriu sa critic. Ma bucur ca s-au facut lucruri, mai bine, mai rau, am mers pe indemnul lui Heliade-Radulescu Scrieti baieti, orice, numai scrieti!
Momentan avem nevoie de speranta si dau.gratis e dintre cele care imi dau speranta. Ca mai exista putere sa mergem mai departe, sa nu ne mai batem pentru un sul de hartie igienica.
Poate va intrebati de ce am scris articolul asta? Pentru ca vreau sa ajunga la mine mai multe vesti bune, pentru ca inca nu a venit Craciunul. A! Si pentru ca poate, la fel cum e la mine, aveti in casa un ceva de care puteti sa va lipsiti dar care altcuiva ii este indispensabil.
Cer senin si oameni insoriti!
Tiby

foto credit: Photo by Ben White on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.