Din nou în Deltă – Sfântu Gheorghe 2019


Articole, slide / luni, august 12th, 2019

25 iulie 2019, într-o caldă zi de joi, am pornit spre Murighiol, din Constanța, în mașină cu Mihnea, Răzvan și Andra, trei tineri frumoși, zâmbitori și plini de viață. După un drum de 2 ore iată-ne ajunși la debarcader, de unde trebuia să luăm barca spre Sfântu Gheorghe. Pentru mine era prima experiență cu barca în Delta Dunării. Eram toată un zâmbet. Mă bucuram ca un copil de orice strop de apă, de fiecare rază de soare reflectată în apă liniștită a Dunării, de nori pufoși și presărați din loc în loc cu pelicani zburând, de peisajele, parcă rupte din vederile cu Delta. După aproximativ o oră am ajuns în Sfântu Gheorghe, am debarcat și am fost conduși spre tabără. Aici am fost întâmpinați de albatroși frumoși și pregătiți să ne ofere momente de neuitat.

Pentru mine era prima experiență cu barca în Delta Dunării.

După ce ne-am bucurat de un pește afumat cu o felie de ceapă roșie și o ceșcuță cu țuică, ne-am îndreptat către zona de corturi. Pentru mine era a 2-a experiență în Deltă, la cort, prima fiind cea de anul trecut, de la Chilia Veche, care mi-a plăcut tare mult, în ciuda noroiului care ne-a întâmpinat și a unor țânțari care au vrut să fie gazde primitoare si ne-au lăsat câte o amintire “scărpinăcioasă”. Eu am fost nonstop cu zâmbetul pe chip și cu entuziasm în suflet că am lăsat orașul și grijile cotidiene pentru o experiență de neuitat alături de oameni calzi, ce-i drept, plini de noroi, dar zâmbăreți și bucuroși că, în ciuda ploii și a nămolului, au putut să organizeze ceea ce și-au propus. Dar revenind la Delta de anul acesta…


În această primă seară am fost “preluați” de câțiva țânțari, bucuroși și ei de “oaspeți gustoși”, au fost discutate și stabilite lucruri organizatorice pentru zilele următoare, am ascultat cântece la atât de frumoasa chitară. Recunosc, puțin incomodă prima noapte la cort, dar în ciuda faptului că au fost puține ore de somn, m-am trezit cu o energie bună, în lumina razelor de soare și a ciripitului de păsărele. A urmat o zi în care s-au mai punctat din lucrurile de organizare care precedau primirea invitaților de la cluburile de munte, participante la Trofeul cu nr. 30 al Clubului Albatros Galați și concursurile de vineri seara și de sâmbătă.

Urechile și sufletul ni le-am hrănit cu vocile tinere și calde ale concurenților.

Seara a început cu Proba Drumețului, în cadrul căreia, fiecare club a prezentat un filmuleț, un slide de imagini și un catren. Au fost momente ingenioase, cu multe zâmbete, în care “vedetele” au fost țânțarii pișcăcioși, moldovenii, balaurul din Sfântu Gheorghe, cucuruzul. A urmat, mai spre miezul nopții, după ce țânțarii s-au mai domolit, proba de Folk individual prezidată de Mihnea. Urechile și sufletul ni le-am hrănit cu vocile tinere și calde ale concurenților.

Ziua de sâmbătă a început cu proba de cros pe plaja. O dimineață superbă. Reflecție perfectă a razelor de soare în marea albastră și liniștită. Băieții și fetele participanți au alergat cu plăcere și cu zâmbet pe chip. Ziua a continuat cu volei, cu fotbal, cu proba surpriză și s-a încheiat târziu în noapte cu proba de Cultural. A fost voie bună, fair-play, zâmbete, îmbrățișări, muzică bună, toate într-o notă a Prieteniei sincere dintre oameni!

În dimineața zilei de duminică am avut parte de o delicioasă hidratare cu pepene urmată de festivitatea de premiere prezentată de Florin, căruia îi mulțumesc din suflet pentru ca mi-a dat ocazia să petrec zile frumoase alături de oameni minunați!

Vă mulțumesc pentru că sunteți, dragi albatroși.

Florina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.