Alergăm la Semimaraton Galaţi pentru cauza “Hai cu noi pe munte!”


Hai cu noi pe munte! / luni, martie 12th, 2018

În fiecare an adunăm un grup de tineri dornici să cunoască natura şi totuşi lipsiţi de îndrăzneală. Le arătăm nu doar cum să îşi facă rucsacul sau cum să monteze un cort, ci şi care sunt pericolele care se pot ivi pe munte sau în orice colţ de natură. Îi învăţăm şi îi încurajăm să îşi lărgească orizonturile, să descopere turismul nevătămător pentru mediul înconjurator şi pentru turişti.

Acesta este, pe scurt, proiectul “Hai cu noi pe munte!” care numără cinci ediţii încheiate cu brio şi o a şasea în curs de pregătire. Este un proiect realizat de membrii Clubului Albatros, pe bază de voluntariat şi dragoste pentru mediu. Pe lângă trainingurile dedicate echipamentului, orientării, pericolelor şi conduitei în natură, organizăm şi aplicaţii practice în care punem în practică tot ce am discutat la cursuri. Inclusiv orientarea cu busolă şi hartă!

De ce insistăm pe conceptul de voluntariat şi mişcare în aer liber? Pentru că la nivel local, naţional sau internaţional sedentarismul provoacă la fel de multe decese ca fumatul şi se află într-o creştere alarmantă în mediul urban. Pentru că izolarea prin tehnologie generează indivizi inadaptaţi social. Pentru că sporturile cu tradiţie sunt în declin ca atractivitate pentru tinerii din Galaţi (de exemplu: lipsa unei echipe de fotbal de succes generează lipsa interesului pentru sportul respectiv în general). Şi nu în ultimul rând, pentru că tot bagajul de cunoştinţe şi experienţe pe care le dăm an de an mai departe nu se învaţă în nicio şcoală.

Anul acesta Semimaraton Galati 2018 vine cu o noutate: toţi cei care se înscriu până pe 20 martie vor beneficia de o reducere, indiferent de cursa pe care aleg să o parcurgă. Reducerea va fi oferită DOAR celor care se înscriu până pe 20 Martie la probele de Semimaraton, Cros şi Ştafetă și achită contravaloarea donației selectate până pe data de 25 Martie (indiferent de modalitatea de plată – transfer bancar, plată cu cardul pe site, cash la organizatori sau partenerii: Daily Pub și ONE GYM Galati).

Poţi susţine proiectul Hai cu noi pe munte donând sau înscriindu-te pe site-ul oficial al Semimaratonului la una dintre cursele de mai jos:

• Semimaraton – 80 lei (21 km)
• Cros – 60 lei (10 km)
• Ştafetă (4×5 km) – 50 lei / membru al echipei
• Cursa populară (2 km) – 30 lei
• Cursa copiilor (vor fi mai multe probe pentru copii, în funcție de vârsta acestora vor avea și distanțe diferite de alergat) – 30 lei
• Cursa animalelor de companie – 30 lei (înscrierea se face la fața locului)

 

„Nu contează de unde vii și cum ai ajuns la «Hai cu noi pe munte». Vei fi important. O echipă de oameni buni va avea grijă de creșterea ta. Aşteaptă-te să primești ce ai nevoie: de la învățare despre munte, la cort sau binevenită pătrățică de glucoză de la camarad-Albatros care nu te scapă din ochi când ai rămas prea în urmă cu drumul. Te vei întoarce la minim, la “ești ceea ce ai la tine și în tine”. Şi aşa, de la curs, la drum scurt şi drum lung, din aproape în aproape, îți vor crește și ție aripi dibace de Albatros cu drag de albastrul cerului mai aproape de nori, ca la munte.” (Andreea Alexandrov)

„Oare de unde să încep? Probabil de unde începem toți și anume cu dorința de a-mi crește orizontul de cunoaștere și de a experimenta ceva nou. Întâmplarea mea începe cu un an în urmă când am aflat de clubul Albatros Galați prin intermediul unei cunostințe în timp ce bântuiam muntele Tâmpa din Brașov în una dintre plimbările mele sinistre și plictisitoare. Ajuns acasă am inceput să urmăresc activitatea Albatros (pe facebook) iar la scurt timp am aflat de proiectul lor destinat educatiei montane numit «Hai cu noi pe munte!». Primirea a fost mult mai călduroasă decât m-am așteptat iar cursurile au fost pline de energie pozitivă, foarte dinamice cu provocări și mult lucru în echipă, destinate cunoșterii echipamentului și folosirii acestuia, pericolelor care le putem întâlni în timpul călătoriei dar în special direcția a fost destinată principiilor care țin de conduita montană și interactiunea dintre oameni. După terminarea cursurilor am decis să continui alături de Albatros această misiune și împreună am redescoperit România cea plină de bogăţie și frumusețe, cu oameni foarte calzi și darnici, am redescoperit optimisul de a crede într-un nou început și m-am redescoperit pe mine așa cum mi-am dorit să fiu din totdeauna. De acceea am ales să alerg și în acest an la Semimaraton Galați 2018 pentru a susține acest proiect de suflet – Hai cu noi pe munte!  Nu uita: singurul lucru de care trebuie să ai dubii este însăși gândul de a avea dubii. (Tiberiu Zabara)

“Sunt Alina şi am fost o fericită participantă în cea de-a 5-a ediţie a proiectului «Hai cu noi pe munte». Iniţial am zis, fără ezitare, NU. Motivul era simplu, fiind proaspăt absolventă a facultăţii nu îmi doream să îmi complic existenţa nu nimic care făcea referire la şcoală. Dar, la o analiza mai atentă, am zis totuşi că o activitate care m-ar putea deconecta de la problemele cotidiene nu ar strica. La cursuri diversitatea a fost cuvântul cheie: toate categoriile de vârstă, domenii de activitate diferite, caractere diferite. Cu toate acestea, toţi participanţii au fost ghidaţi practic după aceleaşi principii de viaţă, cu poftă de cunoaştere, spirit de aventură şi entuziasm la cote maxime. Am primit din partea albatroşilor lor mult mai mult decât mă aşteptam înaintea proiectului şi nu-mi rămane decât să împart cu drag la rândul meu. Şi cum Semimaratonul susţine proiectul «Hai cu noi pe munte», sunt încântată să particip pentru a 3-a oara la acest eveniment. Aştept cu nerăbdare să alerg cot la cot cu oamenii motivaţi, care cred în schimbări şi într-o lume mai bună. Atât proiectul «Hai cu noi pe munte» cât şi Semimaratonul au dat un plus vieţii mele şi mi-aş dori ca şi alţii să fie influenţaţi într-un mod pozitiv de aceste activităţi.” Cu drag, Alina Docan

Susţine proiectul “Hai cu noi pe munte!” înscriindu-te la alergător sau donând pentru această cauză: https://semimaratongalati.ro/hai-cu-noi-pe-munte/

Time to Get Movin’!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.