Mahmudia 2017 – sau despre „anul nou” al Albatroşilor


Articole, slide / vineri, august 4th, 2017

Perdea de apă se lasă din cer şi lacuri şiroaie se adună pe stradă. Se anunţă zile de cod portocaliu de ploaie şi tu pleci în vacanţă, la cort, în satul cu nume turcesc şi renume de Deltă. Pare greu de înţeles pentru  cei de la şcoala părinţilor cuminţi şi concedii la băi dar tu ştii ceva, altceva decât ei şi porneşti în ciuda înţelepciunii de uz comun despre umezeală:  „Mulţi se cred zmei, până la prima răceală”.

Suntem patru în maşina de teren cu cargo special şi abia încăpem de duzini de mingi de ping-pong, boxe hi-fi, pălării de paie cu boruri largi, polonic king size si alte zeci de obiecte „musai”.

Ne adunăm Albatroşi începatori şi Albatrosi cu state vechi, veniţi care şi cum la trofeul de Deltă din an, cu numarul 29. Au venit şi Albatrosi cu mai puţine numere de viata în ani şi cei cu ani peste. Povestea (se) trăieşte şi merge mai departe. Ne-am adunat ca să fim împreună, şi suntem împreună ca să creăm o experienţă pentru ei – camarazii montaniarzi. Fiecare veriga a acestui organism de organizare, organism-gazdă, contribuie, adaugă, deapănă amintiri, (pe)trece un nou an – de tânăr Albatros cu câteva fire cărunte în plus, an de an.

Petrecerea ţine 3 zile si 3 nopţi.

Vineri  e zi de întâmpinare. Zi de  început cu V de la (re)venire  şi  vin alb degustat la peşte mic afumat în punct de întâmpinare la campare. Sosesc mulţi drumeţi din Braşov, Bucureşti, Bistriţa, Piatra Neamţ, Cluj, Borca … facut-au drum lung cu maşina plină de lucruri şi prieteni vavuum… drum lung şi în sfârsit au sosit: „Bun venit!”

Sâmbata  e ziua cea lungă care începe din zori. Este cu S de la sport susţinut, ospăţ cu specific local cu peşte în dar şi spectacol x 3: spectacol de culori la apus de soare, spectacol de sunete din departare din satul în sărbătoare şi spectacol cu iz cultural a acestor drumeţi creativi şi artisti… până-n zori.

Duminica e ziua cu D de la: „Drum bun, sperăm sa revii dragă Albatros şi drag călător, cu Delta, şi muntele şi viaţa în simplu – prieten”.

29 s-a dus iar acum va veni număr rotund, norocos şi festiv şi mai şi: 30. La mulţi ani!

Andreea Alexandrescu

Fotografii de Ana Elisabeta si Alex Chirila (Chiri)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.