2% pentru Albatros

Direcționează 2% din impozitul tău pe venit către Albatros

Știai că poți direcţiona 2% din impozitul pe veniturile tale către o entitate nonprofit? Aceasta opţiune nu te costă nimic, dar este o modalitate foarte importantă prin care poți susține proiectele în care crezi!

Prin simpla completare a unui formular vei alege chiar tu în ce domeniu să fie cheltuiţi o parte dintre banii pe care i-ai plătit ca impozit pe veniturile realizate în anul precendent. Această sumă poate fi direcţionată către o singură organizație nonprofit, o singură dată pe an. Iar dacă nu o folosești, suma respectivă rămâne statului.

Direcţionează 2% din impozit către Clubul Albatros astfel:

» Dacă ești salariat/ă sau pensionar/ă (ai realizat în anul anterior venituri din salarii și/sau pensii impozabile) – descărcă de aici formularul 230 care conține deja cu datele Clubului Albatros, tipărește-l, completează-l cu datele personale (prima secțiune) şi semnează-l. NU este necesar să indici suma; aceasta va fi calculată automat de către cei de la finanţe, în funcţie de impozitul plătit deja de tine.

» Dacă ai deja un formular 230 tipărit completează secțiunea III.1. cu datele următoare:

  • Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit: 18660182
  • Denumire entitate nonprofit: Asociaţia pentru Turism și Ecologie Club Albatros Galaţi
  • Cont bancar (IBAN): RO24 BACX 0000 0021 1361 0000

» Dacă nu ai posibilitatea de a tipări formularul, contactează-ne sau discută cu un membru Albatros. Ne găsești pe e-mail albatrosgalati@gmail.com sau pe pagina de facebook Albatros Galați

Depune gratuit formularul 230, completat şi semnat, direct la administraţia financiară sau expediază-l prin poștă, cu confirmare de primire. Termenul-limită de depunere a formularelor: 25 mai 2021.

Declarația 230 – Cine super pesoanele eligibile pentru a depune formularul?

Formularul se completează de către persoanele fizice care realizează urmatoarele venituri din România:

– venituri din salarii și asimilate salariilor;
– venituri din pensii;
– venituri din activități independente/activitati agricole, impuse pe bază de normă de venit;
– venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
– venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decat cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
– venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Daca ai (şi) venituri din alte surse (profesii libere – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosinţei bunurilor – chirii, drepturi de autor etc.), ai obligaţia legală să depui la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile. Pe aceeaşi declaraţie poţi indica şi direcţionarea a 2% din impozit către Club Albatros. Pentru aceasta descărcă “Declaraţia specială privind veniturile realizate” (declaraţia 200).

Îți mulțumim pentru sprijin și le mulţumim tuturor persoanelor care au direcţionat și în anii anteriori cei 2% din impozitul lor pe venit către Club Albatros.

Club Albatros Galaţi

One Reply to “2% pentru Albatros”

  1. Buna ziua! Daca as dori sa particip la drumețiile organizate de clubul Albatros ce ar trebui sa fac? Sa plătesc o taxa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.